Produse apicole pentru fiecare gust

In fiecare an mierea de albine, polenul ofera surprize placute in ceea ce priveste gustul.
Calitatile gustative ale acestora sunt determinate de vreme, perioada in care stupii au fost dusi in pastoral, flora existenta in jurul stupinei.
Astfel incat in fiecare an sunt diferente gustative subtile. Acestea se observa degustand mostrele de miere si celelalte produse apicole stranse intr-o arhiva a stupinei, in ultimii ani in care am practicat apicultura pastorala
Va invitam sa gustati din produsele stupinei noastre din acest an si asteptam parerea voastra!.

Otet din mere si miere 10 lei l

10 Lei/l OŢET DIN MERE ŞI MIERE previne infectiile renale si urinare, ajuta la eliminarea calculilor biliari si renali, scade colesterolul, echilibreaza tensiunea arteriala şi pH-ul sanguin, elimină toxinele, combate celulita şi obezitatea (o lingurita de otet la un pahar cu apa, dimineata inainte de masa).  Pe timpul verii se prepara o bautura racoritoare din otet, miere de mana si apa. Este preparat din fructe întregi de aceea conţine toate elementele minerale care intră în componenţa merelor (accentul este pus pe continutul in potasiu). Potasiul ajuta în buna funcţionare a celulelor, organelor, aparatelor, sistemelor din organism. Acţiunea lui este potenţată de prezenţa în oţet a altor minerale: fosfor, magneziu, calciu, fluor, fier, silciu, bor. În cazul căderii părului, dinţilor, încovoierii unghiilor şi fragilităţii lor organismul are carenţă de potasiu iar oţetul de mere cu miere este o sursă de potasiu la îndemana oricui. Oţetul are proprietăţi antiseptice şi influenţează favorabil tubul digestiv. Îmbunătăţeşte starea bolnavilor cu hipertensiune arterială (o doză: două linguriţe într-un pahar cu apă), a celor care suferă de ameţeli, de dureri de cap şi extenuare (două doze pe zi timp de o lună). Este foarte indicat în răceli. Tratarea durerilor de gât: gargară cu soluţie de oţet de mere cu miere, o linguriţă la un pahar cu apă. Din această soluţie se ia din oră în oră câte o gură cu care se face gargara şi apoi se înghite. Administrat în timpul meselor, oţetul combate balonarea, spasmele, arsurile gastrice şi previne intoxicatiile alimentare. Este folosit ca adaos acru în pregătirea salatelor şi a mîncărurilor gătite, ceea ce contribuie la o alimentaţie sănătoasă. Este folosit ca produs alimentar dietetic. În caz de leşin se inspiră. Pentru tratarea ciupercilor picioarelor se pulberizeaza otet astfel incat zona afectata sa fie continuu umedă, pană la vindecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu